Terrastegels voegen

Voegadvies van Timmerman Sierbestrating voor het voegen van terrastegels

Terrastegels voegen is een nauwkeurige werkzaamheid. Het maakt uw terras of bestrating af qua uitstraling, maar ook in afwerking. Het brengt de laatste stevigheid aan het geheel.

Inveegzand

Heeft u betonnen klinkers of tegels geplaatst, dan adviseren wij om deze in te voegen met een inveegzand.

Voegzand (Zilverzand of Black sparkle) is geschikt voor alle soorten en maten voegen. Dit voegzand zorgt voor een preventieve werking, die voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Nadat u de stenen of tegels heeft verwerkt, zorgt u ervoor dat u beschikt over voldoende voegzand. Het zand strooit u uit over de naden van de tegels en veegt u in met behulp van een zachte bezem. Het zilverzand en black sparkle is geschikt voor alle soorten en maten voegen. Het voegzand is zo fijn dat het zelfs in de smalste voegen valt. U zult merken dat het lastig is om direct de hele voeg te kunnen vullen. Herhaal meerdere malen het invegen van de voegen, zodat deze goed gevuld zijn.

Bestaande voegen vervangen

Zorg ervoor dat u in voorjaar de bovenste laag van uw voegen(+/- 5mm) schoon veegt of uitspoelt. Dit kan met behulp van een bezem of tuinslang. Na het verwijderen van de bovenste laag voeg, kunt u beginnen met het opnieuw instrooien van de voeg. U strooit een ruime hoeveelheid voegzand over de naden en veegt dit met een zachte bezem in de voegen. Het overtollige voegzand verwijderd u van de bestrating. Op deze wijze behoudt u een mooi en langdurig onkruidvrij terras of oprit.

Heeft u voegzand over van u eerste bestelling? Zorg ervoor dat u het zand na de verwerking op een vochtvrije plek opslaat.

Voegmiddel

Kies in plaats van zilverzand voor een harde waterdoorlatende voeg. Deze voegmortel is speciaal ontwikkeld voor het voegen van keramische tegels, maar is ook uitermate geschikt voor het voegen van alle andere typen bestrating. De voegen spoelen niet uit en zijn sterk onkruidwerend. De harde voeg is een kunsthars gebonden voegmortel en is in meerdere kleuren te verkrijgen. Deze waterdoorlatende voeg is toepasbaar bij een ondergrond die goed drainerend is, zodat het water niet in de voegen blijft staan. Deze een component, Aqua Color Joints of Gatorsand, voeg is eenvoudig in verwerking.

Bekijk hier onze voegmiddelkeuze formulier

U maakt de tegels goed nat en strooit de benodigde hoeveelheid voegmortel op de bestrating. Deze mortel veegt u in met een rubberen vloertrekker en zorgt ervoor dat dat de naden goed gevuld zijn. Een handig hulpmiddel hierbij is de voegentrekker. Deze voegentrekker, zorgt ervoor dat de voegen goed worden aangedrukt. Veeg overtollig mortel weg (dit wordt hard als u het op de tegels laat zitten) en spuit uw terras voorzichtig schoon.

  • Deze voegmortel is geschikt voor voegbreedtes van 5mm.
  • Ideaal voor keramische tegels
  • Geschikt voor terras (licht gebruik)

Tips & Koopjes van Timmerman Sierbestrating
Regelmatig onze handige Tips en scherpe Koopjes ontvangen?