Het verwerken van uw bestrating of terras

Tips en advies

Het verwerken van uw bestrating of terras is een nauwkeurige klus. Hiervoor geven we groot aantal tips en adviezen.

Bestelling en levering sierbestrating

Bereken goed wat er geleverd moet worden en houd hierbij rekening met eventueel zaag-en snijverlies.

Maak goede afspraken met uw hovenier/stratenmaker over het tijdstip en de plaats van levering. Zorg dat er voldoende ruimte is op de afleverplek voor zowel de vrachtwagen als de producten. Laat de pakketten op een harde, vlakke ondergrond plaatsen en stapel de pakketten niet op elkaar.

Wanneer u een nabestelling doet, bestaat de kans dat er uit een andere productie geleverd wordt. Het produceren van stenen is een ambachtelijk proces waarbij natuurlijke materialen een rol spelen. Daarom bestaat de kans dat er kleur- of structuurverschillen ontstaan tussen de verschillende leveringen. Hierop zijn geen reclamaties mogelijk. Bewaar daarom altijd de productsticker van één van de pakketten. Dan kan er gekeken worden naar de best passende productiedatum. Tevens dient u er rekening mee te houden dat er extra transportkosten in rekening gebracht kunnen worden.

Afbeeldingen website

Afbeeldingen die op de website of in brochures worden vertoond zijn vaak afwijkend van de werkelijkheid. Dit heeft te maken met fototechniek, druktechniek, lichtinval en beeldscherm instellingen. Het advies is dan ook om te allen tijde de tegel in het echt te bekijken.

Controleer de producten bij aankomst op productiedatum(deze moeten overeenkomen bij de verschillende pakketten) en eventuele onvolkomenheden zoals transportschade.

Laat de verpakking, tot aan de verwerking, zoveel mogelijk intact. Vroegtijdig verwijderen van de verpakking kan leiden tot het ontstaan van kalkuitbloei.

Controleer uw bestelling

Controleer de producten voor verwerking op eventuele onvolkomenheden in o.a. kleur en structuur( in de regen is dit moeilijk te zien, maar het blijft de verantwoording van de verwerker om dit te constateren). Neem bij twijfel direct contact met ons op. Wanneer u schade of breuk constateert bij het product in verpakking dan verzoeken we u om foto’s te maken van het product in verpakking en het product niet te verwerken Let er ook op dat de kleurnummers overeenkomen bij keramische tegels. Dit staat aangegeven op de productsticker. De producten worden zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen, om die reden kunnen kleine kleurverschillen altijd voorkomen, ook bij producten met dezelfde productiedatum. Dit is inherent aan het productieproces en het gebruik van natuurlijke materialen.

Monsterstenen en foto’s zijn altijd indicatief.
Let op: Het verwerken betekent tevens acceptatie van de materialen.

Verwerkingsadvies en onderhoudstips | verwerken bestrating en terras | Timmerman Sierbestrating