MBI de Steenmeesters

MBI de Steenmeesters

Timmerman Sierbestrating is jarenlang dealer van MBI de Steenmeesters uit Kampen. De fabrikant staat voor hoogwaardige producten waaronder de Geosteen en GeoCeramica.

De betontegels van MBI kenmerken zich door de benaming Geosteen. Deze collectie tegels staat voor duurzaamheid, maar dan in de betekenis van levensduur. Ze zijn speciaal gemaakt met een hoogwaardige toplaag/deklaag. Deze deklaag bestaat gedeeltelijk uit natuurlijke en kleurvaste mineralen. Deze Geosteen is er in vele verschillende kleuren, maten en soorten. Het standaard assortiment bestaat voornamelijk uit de 6cm dikke tegels. Deze betontegels beschikken over een veelzijdige, dikke betonnen drager. Met deze dikte kunt u zowel voor- en achtertuin bestraten. Het voordeel van dikkere tegels is dat deze meer druk kunnen verdragen, zelfs in een oprit.

Geosteen

MBI is continu bezig om zijn producten te verbeteren en te verduurzamen. Er wordt voornamelijk gekeken om de Geosteen, met de dezelfde eigenschappen te produceren in een 4 cm dikke toplaag. De meeste tegels worden namelijk gelegd in de achtertuin. In een achtertuin heeft u geen 6cm dikke tegel nodig, maar kunt u het prima af met een 4cm dikke tegel. Er worden nu steeds meer Geosteen producten gefabriceerd in 4cm, omdat deze voor de meeste doeleinden geschikt zijn. Deze betontegels hebben de naam GeoTops gekregen en zijn in steeds meer soorten/afwerkingen te verkrijgen.

Betontegels MBI met Coating / Impregneer

Alle Geostenen van MBI worden afgewerkt met een Protection Plus factor. Er zijn verschillende varianten in deze bescherming te onderscheiden. Standaard werden de tegels behandeld met een Protection plus factor 15. Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor een factor 25 of 30 te kiezen. Hiermee zijn ze nog beter bestand tegen verontreiniging en vervuiling. De betontegels zijn met de protection factor gemakkelijker te reinigen. De Protecton factor is dus een van de elementen die mede de kwaliteit van de tegels bepalen. U kunt zich voorstellen dat uw terras gemakkelijker is schoon te houden wanneer deze een behandeling heeft ondergaan.
betontegels MBI Inovatie
De innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat uw tuin met onderhoudsvriendelijke en duurzame terras- of siertegels ingericht kan worden. Tegenwoordig hoeft u niet meer voor een standaard terrastegel te kiezen. Een standaard terrastegel was eerder namelijk 30x30cm en grijs van kleur. De betontegels zijn er vandaag de dag verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en formaten. De betontegels bootsen de look van een moderne tuintegel na, maar verschillen wel degelijk in kwaliteit. Voor een goed en vakkundig advies kunt u het beste langs komen in onze showtuin.

Groot formaat betontegels MBI

Het grotere formaat betontegels is tegenwoordig helemaal in. Vooral de afmeting 60x60cm doet het goed. Wanneer u een grote terrastegel gebruikt voor een klein terras, oogt dit rustiger en daardoor ruimer. Grote terrassen krijgen door de grotere betontegels een “ruimte boost”. Door de kleine voegen structuur en de grotere oppervlakte zorgen de betontegels voor een design uitstraling. Maar of u nu een groot of een klein terras heeft, met de betontegels van Timmerman Sierbestrating zult u een fraaie, eigentijdse en sfeervolle tuin creëren.