TERUG
  Bestrating en klinkers
  Getrommelde bestrating
  Gebakken bestrating
  Betontegels
  Terrastegels MBI
  Terrastegels Excluton
  Terrastegels Kijlstra
  Natuursteen tegels
  Keramische Tegels


Home Tuintegels

Aanschaffen van Tuintegels

U heeft bedacht uw tuin aan te pakken en u bent nu op zoek naar tuintegels. Wij raden u aan zich goed te laten adviseren alvorens tuintegels aan te schaffen. Timmerman Sierbestrating heeft een jarenlange ervaring op het gebied van tegels en kan u dus goed adviseren, zodat u de juiste keuze kunt maken.

U begrijpt ongetwijfeld dat er verschil zit in prijs en kwaliteit van tuintegels. Dit is ook niet gek, maar wij kunnen ons voorstellen dat u het verschil soms niet ziet. Wij krijgen dan ook regelmatig te horen "Waar zit het verschil in, want ze zien er wel ongeveer hetzelfde uit". Maar na een goed advies wordt dat al snel duidelijk.

Verschil in Tuintegels

De standaard tuintegel van beton heeft een grijze kleur. Dat is de normale betonkleur. Daarnaast kan er kleurstof worden toegevoegd, zodat de tegel gekleurd wordt. Een standaard grijze betontegel is dan ook het goedkoopst. Maar wat maakt nu het verschil ? Het verschil zit in de meeste gevallen in de nabehandeling. Een betontegel kan worden geborsteld, geïmpregneerd of gecoat. Met het borstelen wordt bedoeld dat de toplaag van de tuintegel beter wordt verdicht en zachter aan voelt. De verdichting zorgt ervoor de er minder vuil en vocht in de tegels kan komen. En waar vocht zit, komt sneller mos en alg. Daarnaast zijn verdichte tuintegels gemakkelijker schoon te houden.
Ook is het mogelijk om te kiezen voor een tuintegel die voorzien is van een impregneer of coating. Een impregneer wil zeggen dat de tegel een beschermlaag krijgt, waardoor het indringen van vuil en vocht wordt teruggedrongen. Alle tegels worden op den duur groen (door aanslag), maar dit is deels te voorkomen / verminderen door te impregneren.

Wilt u meer informatie over tuintegels, bekijk dan onderstaande suggesties:
Tuintegels kopen
Tuintegels leggen