TERUG
  Bestrating en klinkers
  Getrommelde bestrating
  Gebakken bestrating
  Betontegels
  Terrastegels MBI
  Terrastegels Excluton
  Terrastegels Kijlstra
  Natuursteen tegels
  Keramische Tegels


Home Tuintegels 60x60

Soorten Tuintegels 60x60 in uw tuin

Bij het aanleggen en uitzoeken van sierbestrating zijn de populairste tegels nog steeds de tuintegels 60x60. Er zijn in deze afmeting talloze combinaties van verschillende kwaliteiten leverbaar. Als u gaat welke met grote 60x60 tegels, lijkt het net of terras/tuin ruimer is, dan dat u werkt met kleiner stenen zoals waaltjes of dikformaten. Waar u op moet letten bij de aanschaf van tuintegels 60x60 proberen wij u in de volgende stappen duidelijke te maken:

Standaard tuintegels 60x60
De meest goedkope tuintegels zijn de onbehandelde tegels. De betontegels zijn dan alleen in een mal gestort en verder niet meer bewerkt of nabehandeld.

Geïmpregneerde tuintegels 60x60

Een geïmpregneerde terrastegels heeft na het stroten een speciale behandeling ondergaan. De tegels worden behandeld met een speciaal inpregneermiddel dat ervoor zorgt dat het onderhoudt aan de tegels makkelijk wordt. De impregneer heeft een beschermende werking tegen water en vuil. Het is niet direct gezegd dat er geen water en vuil in de tegel komt, maar het heeft wel een vuil en water werende werking. het is niet zo dat geïmpregneerde tuintegels 60x60 niet groen worden, maar het is makkelijk weer schoon te krijgen. Het is wel zo dat een tegels die minder water opneemt minder snel groen wordt. Het is dus wel ghet geld waard als u kiest voor een behandelde betontegels 60x60.  De mate waarin een tegel behandeld wordt en de hoeveelheid impregneer is afhankelijk van de prijs. In de regl kunt u verwachten dat een duurdere tegel meer behandeling heeft dan een tegel die goedkoper is.

Geborstelde tuintegels 60x60

Na het storten van de beton in de mal, kan een tegel worden geborsteld. De borsteling zorgt ervoor dat de tegels gladder aanvoelen en makkelijker schoon te maken zijn. Ze noemen het borstelen ook wel voetcomfort. Het zacht maken van de tegels gebeurd met een speciale machine en heeft dus een extra nabewerking, dit heeft natuurlijk weer invloed op de prijs.

Tuintegels 60x60 met kleurdeklaag

Er zijn ook tuintegels 60x60 met een kleurdeklaag. Dit betekent dat de bovenste centimeter van de tegels voorzien zijn van natuurlijk materiaal, dat op kleur blijft. De ervaring leert dat deze tegels op de langere termijn mooier blijven en langer op kleur blijven dan een tegel zonder kleurdeklaag. In de bovenste kleurdeklaag wordt alle kleurstof en natuurlijk materiaal verwerkt, dit is goed te zien als er je een dwarsdoornede bekijkt van de tegels. De fabriek MBI loopt in dit proces voorop en staat met de ontwikkelingen niet stil.