TERUG
  Bestrating en klinkers
  Getrommelde bestrating
  Gebakken bestrating
  Betontegels
  Terrastegels MBI
  Terrastegels Excluton
  Terrastegels Kijlstra
  Natuursteen tegels
  Keramische Tegels


Home Verlichting Tuinverlichting Zonnepanelen

Nieuw…

 

Zonnepanelen


Heeft u nog geen zonnepanelen? 
Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

 
Zelf plaatsen en aansluiten


Stap 1

Plaats de panelen op een plat dak of op de grond


      Stap 2 

Meegeleverde kabels eenvoudig in elkaar pluggen

                           


Stap 3
En direct uw eigen stroomvoorzieningVandaag bestellen en binnen enkele dagen profiteren van zonne-energie
 
2 panelen 500 Watt (3,4m²)          €    925,-        incl. 21% btw
4 panelen 1000Watt (6,8m²)         €   1850,-       incl. 21% btw

De zonnepanelen zijn van europese makelij met een garantieperiode van 10 jaar!!

            
    

Montage van zonnepanelen op ander type daken zoals:

- dakpannen
- damwandprofiel
- golfplaten  
- enz.
Behoort zeker tot de mogelijkheden, prijzen of mogelijkheden op aanvraag. 

Terugleveren stroom met zonnepanelen

Terugleveren-stroom Terugleveren stroom? 

Als de zon schijnt, leveren zonnepanelen meer stroom dan u gebruikt. Maar ’s nachts of in de winter verbruikt u meer  stroom dan de zonnepanelen opleveren.  Daarom is het in Nederland zó geregeld dat u de stroom die u overdag met zonnepanelen levert, ’s avonds zonder kosten weer kunt afnemen van uw energiemaatschappij. De afname en teruglevering worden met elkaar verrekend. Deze manier van uitwisselen van energie noemen we elektriciteit salderen. Hierbij krijgen we de maximale vergoeding bij het terugleveren van stroom.

Hier 4 regels waar u op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen en het terugleveren van stroom:Regel 1: kies nooit voor een installatie ( aantal zonnepanelen) die meer capaciteit heeft dan uw verbruik is  


Zonnepanelen van 1000 Watt hebben op jaarbasis een gemiddelde opbrengst van 850 kw.

U kunt dus op uw jaarafrekening het totale verbruik bekijken en hierop het aantal zonnepanelen op afstemmen.  We kunnen u hier eenvoudig advies over geven.
Het teveel aan opgewekte stroom levert namelijk per kWh weinig op, energiemaatschappijen betalen hier namelijk weinig voor.Regel 2: Gaat u stroom terugleveren, kijk goed welke meter u heeft

Of uw meter in staat is om terug te lopen is afhankelijk van het type meter dat u in de meterkast heeft hangen.  U kunt bij ons een overizcht aanvragen welke soorten energiemeters stroom kunnen terugleveren.


Regel 3: vergeet niet terugleveren van stroom aan te melden bij de netbeheerder

Is de aansluitwaarde hoger dan 3 x 16 A, dan dient u dit aan te melden voordat de installatie van zonnepanelen plaatsvindt.
Is de aansluitwaarde kleiner of gelijk aan 3 x 16 A, dan dient u de ingebruikname van de installatie binnen 1 maand aan te melden bij uw netbeheerder. Heeft u geen idee wat de aansluitwaarde is, raadpleeg dan de energienota van uw energieleverancier, daar staat het netjes op vermeld.


Regel 4: meld u aan bij de netbeheerder

Wilt u stroom terugleveren (elektriciteit salderen)? Het aanmelden van de teruglevering kunt u doen via energieleveren.nl.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!
Als u al zonnepanelen heeft, profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door  BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de  prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. 


Wilt u deze zonnepanelen voor aankoop bekijken? We hebben deze geinstalleerd en aangesloten op eigen terrein.

Om de opbrengsten te meten kunt u eenvoudig een kilowatt uur meter plaatsen tussen de bedrading. Deze is voor een gering bedrag mee te leveren