TERUG
  Bestrating en klinkers
  Getrommelde bestrating
  Gebakken bestrating
  Betontegels
  Terrastegels MBI
  Terrastegels Excluton
  Terrastegels Kijlstra
  Natuursteen tegels
  Keramische Tegels


Home Terrastegels

Assortiment Terrastegels

Er zijn vele soorten terrastegels te onderscheiden, maar de meest voorkomende tegelmaat is de terrastegel 60x60. In deze maat zijn ook de meeste kleuren en soorten te kiezen. Maar waarin zit nu het verschil tussen een terrastegel van € 15,- per m² of een tegel van € 25,- per m²? Dat is een veel voorkomende vraag die wij te horen krijgen.

Verschil tussen de Terrastegels beton

Er worden tegenwoordig geen slechte tegels meer gemaakt, maar dat er verschil in kwaliteit zit mag duidelijk zijn. Neem een tegel van bijvoorbeeld € 15,- per m². Deze tegel zal veel openener van structuur zijn. Dit wil zeggen dat hij poreuzer is en dus meer vocht en vuil zal opnemen. U kunt zich voorstellen dat deze tegels sneller groen en smerig zullen worden dan een behandelde tegel. Ook is het schoonmaken van deze tegel wat lastiger dan een gladde/dichte terrastegel. Kiest u ervoor om een betere kwaliteit terrastegel van beton te kiezen, dan is deze tegel na productie vaak 1 of meerdere keren behandeld. De toplaag van het beton is beter verdicht, waardoor er minder vuil en vocht in kan trekken. Ook is de tegel vaak behandeld met een Impregneer of coating. De poriën van de tegels worden als het ware verdicht, waardoor daar geen vocht en vuil meer in kan trekken.

Voordelen van geïmpregneerde terrastegels

Bij poreuze tegels is het aan te raden om de tegels te laten impregneren. Bij het impregneren van tegels wordt er een transparante laag op de tegels en de voegen aangebracht waardoor de poriën dichtslibben. Hierdoor kan vuil zich niet in de tegel gaan nestelen en kan water niet in de tegel trekken.
Impregneren zorgt ervoor dat:
  • terrastegels langer mooi blijven;
  • er geen vochtophoping onder de tegels kan ontstaan met schimmel tot gevolg;
  • vuil gemakkelijk verwijderd kan worden;
  • de levensduur van de tegels wordt verlengd.

Uw terras aanleggen met de terrastegels is een zeer creatief proces. In het verleden, wanneer u een terras of oprit aanlegde, had u weinig keus in het materiaal. Maar de laatste jaren zijn er vele innovatieve materialen mogelijk. De innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat uw tuin onderhoudsvriendelijke en duurzaam ingericht kan worden. 

Tegenwoordig hoeft u niet meer voor een standaard terrastegel te kiezen. Een standaard tegel was eerder namelijk 30x30cm en grijs van kleur.  De tegels zijn er vandaag de dag in een breed scala aan kleuren en formaten. De tegels bootsen de look van een moderne tuintegel na, maar verschillen wel degelijk in kwaliteit. Voor een goed en vakkundig advies kunt u het beste langs komen in onze showtuin. 

Groot formaat terrastegels
Een grotere formaat terrastegel is tegenwoordig helemaal in. Vooral de afmeting 60x60cm tegel doet het goed. Wanneer u een grote tegels gebruikt voor een klein terras, oogt dit rustiger en daardoor ruimer. Grote terrassen krijgen door de grotere terrastegels een “ruimte boost”. Door het kleine voegenstructuur en de grotere oppervlakte zorgen de terrastegels voor een designuitstraling. Maar of u nu een groot of een klein terras heeft. Met de terrastegels van Timmerman Sierbestrating zult u een fraaie, eigentijdse en een sfeervolle tuin creëren.