Assortiment Terrastegels

Er zijn vele soorten terrastegels te onderscheiden, maar de meest voorkomende tegelmaat is de terrastegel 60x60. In deze maat zijn ook de meeste kleuren en soorten te kiezen. Maar waarin zit nu het verschil tussen een terrastegel van € 15,- per m² of een tegel van € 25,- per m²? Dat is een veel voorkomende vraag die wij te horen krijgen.

Verschil tussen de Terrastegels beton

Er worden tegenwoordig geen slechte tegels meer gemaakt, maar dat er verschil in kwaliteit zit mag duidelijk zijn. Neem een tegel van bijvoorbeeld € 15,- per m². Deze tegel zal veel openener van structuur zijn. Dit wil zeggen dat hij poreuzer is en dus meer vocht en vuil zal opnemen. U kunt zich voorstellen dat deze tegels sneller groen en smerig zullen worden dan een behandelde tegel. Ook is het schoonmaken van deze tegel wat lastiger dan een gladde/dichte terrastegel. Kiest u ervoor om een betere kwaliteit terrastegel van beton te kiezen, dan is deze tegel na productie vaak 1 of meerdere keren behandeld. De toplaag van het beton is beter verdicht, waardoor er minder vuil en vocht in kan trekken. Ook is de tegel vaak behandeld met een Impregneer of coating. De poriën van de tegels worden als het ware verdicht, waardoor daar geen vocht en vuil meer in kan trekken.

Voordelen van geïmpregneerde terrastegels

Bij poreuze tegels is het aan te raden om de tegels te laten impregneren. Bij het impregneren van tegels wordt er een transparante laag op de tegels en de voegen aangebracht waardoor de poriën dichtslibben. Hierdoor kan vuil zich niet in de tegel gaan nestelen en kan water niet in de tegel trekken.
Impregneren zorgt ervoor dat:
  • terrastegels langer mooi blijven;
  • er geen vochtophoping onder de tegels kan ontstaan met schimmel tot gevolg;
  • vuil gemakkelijk verwijderd kan worden;
  • de levensduur van de tegels wordt verlengd.

 1 2 3